Friday, July 13, 2012

Daughter

Posted by Hadilah at 8:20 PM 1 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Ya ALLAH..
Seandainya aku tidak mempunyai cukup waktu  untuk membahagiakan orang tuaku..
satu pintaku..
Tolong bahagiakan mereka dengan kasih SayangMU.


Saturday, July 7, 2012

Cinta? itu BOSAN LAH..ooh please.

Posted by Hadilah at 1:12 AM 0 comments
Bosan tengok orang putus cinta, bosan tengok orang bergaduh sebab cinta..bosan tengok orang gedik dengan cinta, mengada, and lebih PARAH BOSAN tu lagi tengok orang dah mula berubah hati sebab cinta. Bukan kah cinta itu lebih membahagiakan?

" Engkau perempuan terakhir sekali yang aku pilih "

Maksudnya : Bila semua perempuan yang terbaik hadir dalam hidup dia, bertukar ganti. and bila sampai masa, semua perempuan perfect tu dah blaa..

" Engkaulah orang pertama yang menyesal sebab cakap macam tu kat aku dulu "

Seriously, sangat tawar hati dengan mana-mana lelaki.Bukan pon nak jadi lesbian. Rasa sepanjang hayat nak sorang-sorang:

" Dila.eh,kau ada boipren? Bukan kau forever alone ke? "

Soalan yang menyakitkan hati tapi melambak-lambak gelak! :D lalala~ Mungkin aku ni sekadar barang mainan menghiburkan orang lain ataupun patung hiasan. :)



Sunday, March 18, 2012

♡ Tired ♡

Posted by Hadilah at 12:17 AM 0 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ 

semakin kurus..bile ntah nak gemoknya! :P yang gemok tu nk kurus pulak..

Suka dengar lagu ni biler tension..ahh!!!

Saturday, March 10, 2012

♡ My first Annual Dinner ♡ ;p

Posted by Hadilah at 10:32 PM 2 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Wooooaaa!! :P seronok sangat untuk malam Annual Dinner ni..sebab boleh meng "erat" kan lagi hubungan antara teman-teman sekerja . cehh! Tengok picture saja lah.. :)

ini Tini..member yang comel macam lolipop malam tuh! masih lagi single.muehehe!
sori tini..hihi :P
Mencari Jalan ke Mont Kiara yang bayak GOLD
Okey lew teww...tak sesat by mini cooper..hihi! :P

With Lovely friend. Zura .. :p

With adik Ray..budak-budak lagi meyh..keke!

Ni pon adik razif aka Abu.. :P mentor saya dulu tuh..

Gayat konon2 kusyuk :P ahhaha!

Mak aii...sampai tercabut shawl kakak neh..hihi ;p
terkejut noh tengok nyah2 atas pentas..hoho!

happiness! ^_^

With Trainer Cik Aida. :)

Ok...ready nak balik da? wah abg sbelah tuh..

OK!! Jum Balik! :P

Sekian, Terima Kasih daun keladi,kalau rajin mai singgah lagi.. Saja sekadar mahu meng'abadi' kan kenangan di sini..hanya permulaan.. A part of my life.. Di mana pun kita, banyak, sedikit,besar atau kecil (tebi2 je ni ;p)
pendek kata, HARGAI APA YANG SEDIA ADA.. moga yang TERBAIK bakal menanti di hadapan .INSYAALLAH.Amin Ya Rabbal alamin :).

Tuesday, February 21, 2012

Batuk lebih 3 minggu??

Posted by Hadilah at 10:38 PM 0 comments
 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Ya Allah, sungguh indah nikmat sihat itu.."tak pandai aku bersyukur". macam tu lah lebih kurang lirik lagu tu..ape ntah.. sementara menunggu roomate masak kat dapur tu..update blog jap.. :P Bagi diorang masak pulak.sekali- sekala nak gak merasa dorang masak..aihh...lain lah pulak! :P Now..nak cerita pasal BATUK? haaa...dah agak melebihi 3 minggu aku batuk and tak sembuh sepenuhnya...Sampai lah tahap dah pegi jumpa Doc, die suruh buat X-RAY? ohh!! tak mungkin...sebabnya Doktor..saya tau punca nya apa..mari kita sekodeng ok?? :


cer teka aku buat ape?? :P
Mari sekodeng lagi...............

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
 jeng!! jeng!!jeng !!

Wahaha! seronok sangat.inilah ubat batuk! :D

Lagi...
Hahaha! seronok kan..Batuk2 makan benda macam ni..so, perlu ke agak-agaknya saya buat X-RAY and jumpa Doktor lagi? hehhehe :P fikir-fikirlah Hadilah Hadzir . :P And for the last..but..


Jempot makan semua ! heee...seronoknya..ubat demam + batuk!
:D haruslah hepi go lucky kan!!?hihi

Sunday, February 19, 2012

LovelyAnnur's Cotton

Posted by Hadilah at 12:05 AM 0 comments
 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Hye semua.. Tentu korang semua salah seorang daripada peminat-peminat English Cotton kan? Lucky! :P So, dengan ini saya berbesar hati untuk mempromosikan pada anda semua Original English Cotton. NEW DESIGN ok.. :) Dah selalu sangat kan tengok orang pakai English Cotton POLKA DOT? tapi tetap sweet! :)  apa kata try design baru..? JOM WUSHA APE YANG PATOT..hehe. :P



Ini adalah antara corak paling sweet ! :) coz ramai gak amek yang ni..so,korang berminat tak? sebab banyak lagi design and warna-warna yang menarik tau.. :) boleh wusha page ni jugak http://www.facebook.com/lovelyannur and boleh order.. :)

RM80 including postage !! :)




Guys, ini pon antara design yang diminati ramai :)

REFER PAGE NI:
  

Wednesday, January 18, 2012

" Bekerjalah kerana ALLAH SWT kerana ia akan menjadi satu Ibadah "

Posted by Hadilah at 10:21 PM 0 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Amin…Amin..Amin..hopefully dapat face segala ‘setores’ dengan baik! Yeaaahhhh3x!.. Diikutkan dalam pengiraan congak sahaja, dah hampir 7bulan kerja dan ‘berdikari’ ni.. ;) homesick! Dah 23 pun homesick tak hilang (“teringat fe’el homesick time form1 dengan tiba-tiba’) **sengih sorang-sorang sat!** :P .

“weh..habis je kontrak kita dengan company ni..jum lah cari kerja baru.tension giler lah hari-hari macam ni..dapat je training bond.terus apply kerja lain ok? “ 

: erm..kononnya begitulah kata sepakat..katenye.. :P . now…dah nak sebulan lebih dah.. training bond punya wang pun dah tarak bayang maa..aiiyokkk!! <3 ( dah buat bayar yuran study..bagus bukan? Hihi )

“ sayang, kalau kita kahwin nanti, kita gi honeymoon jauh-jauh ok..kenduri kahwin tu kita buat biasa-biasa aje dah la…tapi kita gi jalan gempak-gempak sikit”

“tak nak, sayang nak buat besar-besaran..sayangkan anak bongsu..mestilah family nak buat yang best-best sikt..penutup kan..kau nak gi honeymoon mana?aiihhh…banyak duit kau? “

“alaa..kita kumpul sama-sama lah “

“taknak..kalau kau nak bawak aku honeymoon jauh-jauh kau punya duitlah..hahaha!”

“kalau macam tu..aku nak cari perempuan yang murah-murah je lah..rm500”

“rm500? Tuh ‘buntot’ lembu pon kau tak lepas nak belilah..agak-agak lah..hahaha!! “

Dialog yang membuatkan aku tersengih-sengih kambing…sampai bila-bila aku tak kan lupa..haha..bertuahlah badan.. (aihh..lari topic sudah apa kau bah? ). Setiap hari,aku akan face makian orang dan menyelesaikan masalah orang..tapi,tak apa..aku suka..sebab? aku lupa masalah aku..dan aku tau, Allah dah aturkan segalanya…dan begitu begini sebabnya kenapa aku dipilih di situ dan di sini.. Alhamdulillah.. sekarang..cuba untuk Ikhlaskan diri dalam setiap perkara..tolong orang..dapat pahala bukan? Walau remeh, but…sesuatu yang kita tak nampak tu lah ada kebaikannya.

“ Penatnya..hari-hari macam ni..sampai bila? Mak..nak balik “ bila hati dah bermonolog sendiri..memang tak boleh nak buat apa.. J

“Sabar Hadilah” –malaikat-

“berhenti kerjalah,berhenti sekali belajar tu” –syaiton-

“Jangan Hadilah” – malaikat –

Aku?? :) “cikunit,kakak rindu sangat cikunit”

“ Ya Allah, lindungilah aku dari rasa putus asa “
-doakan aku-

Monday, January 9, 2012

dulu..saya suka jadi cikgu..sekarang, saya tak suka jadi cikgu..

Posted by Hadilah at 8:11 PM 0 comments
Saya tak suka jadi cikgu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal