Friday, November 18, 2011

Kucingku di jaga ALLAH SWT.

Posted by Hadilah at 11:24 PM 0 comments
Walaupun seekor kucing,tapi kehilangan dia sangat lah memeritkan..ye, aku tau ALLAH SWT da tentukan segalanya..da aturkan setiap perjalanan..ye..QADHA n QADAR.. Bukan aku manusia yang hendak melawan takdir ALLAH SWT.tapi aku sendiri hambaNya yang terlalu lemah, memerlukan masa untuk cari ketenangan dan didik jiwa aku untuk mengerti apa yang terjadi..Aku sendiri tak mintak untuk benak di lubuk hati aku ni memberontak..Alhamdulillah , sekarang aku dah boleh terima. Cuma aku sedikit terkilan dengan sikap manusia yang tak berperasaan tu, lebih-lebih lagi buatkan air mata MAK aku mengalir..sekiranya kalian? apakah yang kalian lakukan? bukanlah wang ringgit sebagai gantian..tapi..aku? " BOLEH KAU PULANGKAN KUCING AKU BALIK TAK ?? " hahaha..tentunya tak masuk akal bukan? ataupun.. " KAU BOLEH TAK GANTIKAN AKU DENGAN KUCING PARSI " boleh tak? kejam ke? aku kejam or kau yang lagi kejam?

tidurlah lena wahai sayangku..ALLAH telah memilih untuk menjagamu..

Apa yang membuatkan aku rasa terkilan disebabkan aku dah janji nak balik minggu ni dengan cousin aku untuk jaga kesayangan aku ni..sebab mak ayah aku nak berjalan tak kan nak bawak meoww pulak jauh-jauh..tapi aku tak sempat..hari-hari aku call mak aku.. " mak, sape yang nak jaga cikunit adik? " mak aku cakap samaada cousin aku or abang aku.. and mak cakap " biar cikunit kena tinggal sorang-sorang " mak gi jalan.. :( aku gelak jer..sebab aku tau aku yang akan balik jaga dia..tapi ALLAH lebih menyayangi dia.. Terima kasih ALLAH sebab memilih untuk menjaga cikunit saya.. selama-lamanya.. Ya ALLAH..lindungilah kami dari rasa putus asa dan payungilah kami atas keredhaanMU.

Dan ada sebab kenapa aku sangat sayangkan meow ni..: (
 " masa untuk tidur esok ada class..cukuplah aku amek MC sampai tak boleh gi keje siang tadi :(  " nanti sambung lagilah..huhuhu..

Sunday, November 13, 2011

WishYouWereHere.

Posted by Hadilah at 10:57 PM 0 comments

I can be tough..I can be strong

But with you, It's not like that at all


Theres a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss



All those crazy thing you said

You left them running through my head

You're always there, you're everywhere

But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

[bridge]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Oh, Oh,

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Let go, Let go...

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal