Wednesday, January 18, 2012

" Bekerjalah kerana ALLAH SWT kerana ia akan menjadi satu Ibadah "

Posted by Hadilah at 10:21 PM
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Amin…Amin..Amin..hopefully dapat face segala ‘setores’ dengan baik! Yeaaahhhh3x!.. Diikutkan dalam pengiraan congak sahaja, dah hampir 7bulan kerja dan ‘berdikari’ ni.. ;) homesick! Dah 23 pun homesick tak hilang (“teringat fe’el homesick time form1 dengan tiba-tiba’) **sengih sorang-sorang sat!** :P .

“weh..habis je kontrak kita dengan company ni..jum lah cari kerja baru.tension giler lah hari-hari macam ni..dapat je training bond.terus apply kerja lain ok? “ 

: erm..kononnya begitulah kata sepakat..katenye.. :P . now…dah nak sebulan lebih dah.. training bond punya wang pun dah tarak bayang maa..aiiyokkk!! <3 ( dah buat bayar yuran study..bagus bukan? Hihi )

“ sayang, kalau kita kahwin nanti, kita gi honeymoon jauh-jauh ok..kenduri kahwin tu kita buat biasa-biasa aje dah la…tapi kita gi jalan gempak-gempak sikit”

“tak nak, sayang nak buat besar-besaran..sayangkan anak bongsu..mestilah family nak buat yang best-best sikt..penutup kan..kau nak gi honeymoon mana?aiihhh…banyak duit kau? “

“alaa..kita kumpul sama-sama lah “

“taknak..kalau kau nak bawak aku honeymoon jauh-jauh kau punya duitlah..hahaha!”

“kalau macam tu..aku nak cari perempuan yang murah-murah je lah..rm500”

“rm500? Tuh ‘buntot’ lembu pon kau tak lepas nak belilah..agak-agak lah..hahaha!! “

Dialog yang membuatkan aku tersengih-sengih kambing…sampai bila-bila aku tak kan lupa..haha..bertuahlah badan.. (aihh..lari topic sudah apa kau bah? ). Setiap hari,aku akan face makian orang dan menyelesaikan masalah orang..tapi,tak apa..aku suka..sebab? aku lupa masalah aku..dan aku tau, Allah dah aturkan segalanya…dan begitu begini sebabnya kenapa aku dipilih di situ dan di sini.. Alhamdulillah.. sekarang..cuba untuk Ikhlaskan diri dalam setiap perkara..tolong orang..dapat pahala bukan? Walau remeh, but…sesuatu yang kita tak nampak tu lah ada kebaikannya.

“ Penatnya..hari-hari macam ni..sampai bila? Mak..nak balik “ bila hati dah bermonolog sendiri..memang tak boleh nak buat apa.. J

“Sabar Hadilah” –malaikat-

“berhenti kerjalah,berhenti sekali belajar tu” –syaiton-

“Jangan Hadilah” – malaikat –

Aku?? :) “cikunit,kakak rindu sangat cikunit”

“ Ya Allah, lindungilah aku dari rasa putus asa “
-doakan aku-

0 comments on "" Bekerjalah kerana ALLAH SWT kerana ia akan menjadi satu Ibadah ""

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal