Thursday, February 10, 2011

Den toraiii ..

Posted by Hadilah at 11:47 PM
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ


hah! ni deh..puding roti den..hitam kan?kah kah kah..yelaa..letak MILO..Agak-agak sedap tak..tengok rupanya sedap ke tak?huuuu~ mestila sedap! hahaha! harini,memang teringin sangat nak makan puding roti. xtaula kenapa kan..(tebiat kot) erm..bukan mengidam pregnant ok! ^_^ heee..(aihh..kalau dah normal macam ni,in future tak tahulah..ooppss!) -> tengah hari tadi search resepi..pastu tang petang pergi kedai beli barang..simple je buatnya...tak susah pon rupanya.


Mak : "apo kono kau ni dik?rajin pulak harini"
Adik : "teringin mak"
Mak : "cemano rupo ea puding kau ni dik?boleh kogheh ko?"
Adik: "shhh~ diam..hehe"
Mak : "mak nak keluar makan ni kau taknak ikot?"
Adik : "tak nak..nak sudahkan puding ni"
Mak : "simpan dulu dalam peti ais.balik nanti sambunglah"
Adik: "tak nak.nak buat jugak.(tekad)"

home alone laa nampaknya.makan la lauk tengah hari tadi disebabkan puding roti ni..Orang makan sedap kat luar boleh pulak tak nak ikot kan..hehe! tak apalah...tak suka sangat makan kat luar sebab nanti mesti tak habis..lagipun banyak minyak la dorang masak!hahah!!(poyo). Tapi sangat berpuas hati bila apa yang dihajatkan tu dapat buat..tak da la kempunan nanti..kan kan? X_X .tak apa,ni memang first time buat sendiri tanpa tunjuk ajar sapa-sapa..cara yang betol-betol nya tak tau lagi..ada tak sapa-sapa nak tolong tunjukkan buat puding roti yang betol-betol gila babas punya sedap??hehe! :-p korang boleh try jugak resepi ni :

Bahan-bahan:

1 camca besar magerin
1/2 cawan gula(kalau suka manis lebihkan)
1 biji telur
1 cawan susu segar
1 camca besar serbuk milo
2 camca besar tepung jagung
6 keping roti dipotong enam
secubit garam


Cara-cara:
1. Gaulkan gula dan magerin sehinggga sebati.
2. Masukkan telur dan pukul sehingga sekata.
3. Masukkan susu, serbuk milo, tepung jagung dan garam. Gaul sehingga sebati.
4. Masukkan roti yang telah dipotong dan kacau.
5. Masukkan dalam loyang dan kukus selama 45min dengan menggunakan api yang sederhana.

SELAMAT MENCUBA LAH YE! nanti nak buat yang putih pulak! hehe 0_0
thanks sumber! klik sini



4 comments on "Den toraiii .."

alynn malynna on February 20, 2011 at 1:36 AM said...

wahhh....boleh try nie....

Hadilah on February 20, 2011 at 9:26 PM said...

haaa...try jgn xtry...
hihi

Puteri Jameela on February 27, 2011 at 8:42 AM said...

ano...ari tu pon aku teringin gak nk mkn puding roti..tp mak aku xtau nk wat...agak2 resepi yg ko bg nie sdp x..hehehe

Hadilah on February 27, 2011 at 10:40 PM said...

sedap ten! menjadi...haha...guna susu kotak...ducth lady full cream tu...ak slh bt mula2 tu jdi gelap ckit ni..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal