Sunday, November 7, 2010

^_^ saya SUKA jadi CIKGU ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Posted by Hadilah at 10:43 PM
Awalan...mulakan segalanya dengan:



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum..hye..hye...hye..! lama dah tak ada new post..kali ni nak tulis pasal cikgu plak lah... :-) "saya suka jadi cikgu" ..ya..aku suka sangat jadi cikgu..tak tau lah kenapa.. ^_^ ngee~ by the way..ada lah dalam 2 bulan pengalaman mengajar as cikgu ganti..ok lah tu...dapat gak merasa jadi cikgu kan...maybe nak sangat merasa.. (omang aiii...sekali dapat,amek ko..rasakan) ALLAH mendengar setiap keinginan hati rite...Dia akan beri apa yang kita perlu.. Alkisahnya...sekolah pertama yang aku mengajar dan dipanggil "cikgu" (actually 'kakak' diorang nak panggil pun tak apa..'mak su'?ok gak...hehe...anak buah aku yang 1st pun form 3 now ni) adalah S.K.S.K.. Sekolah Kebangsaan Sungai Kelamah (F), Gemas..Negeri Sembilan (complete!hehe) paling tak lupa..semeja dengan bekas cikgu aku...cikgu KH aku masa darjah 3,4.(haaa..cikgu..kito semejolah..haha) best...pagi-pagi dah kena lah bangun kan..(macam gi sekolah la katakan) hihi.. Dan,dan bertambah best lagi time aku mengajar tu kena plak dengan bulan sambutan hari guru..waaa...memang merasa habes laa...terasa macam betol-betol lak jadi cikgunya.. "terharu kakak" huhu~ ^_^. Dah..jom tengok gambar lah ye..






: cikgu dan murid-murid..haha..akak and adik jer ni..
relax-relax..berebut nak amek gambar sama-sama ye..




: aihhh...anak murid aku ni..haha..lain plak keje ea.




: haa..ni ngan cikgu azril..sempoi..haha..belakang tu
GPK koko..cikgu mazelan.. ^_^



: ok..ini dia barisan guru-guru dan staff yang involved time
gotong-royong.. ^_^




: ok..ini pulak senaman pagi-pagi..menari beb! haha




: sporting gak aku ni kan..haha



: aktiviti padang..huh...lame tak sukaneka ni..



: go hadilah go! hehe...shoooooott! focus beb!



: with cikgu-cikgu..and guru besar sekali..hehe



: anak-anak murid buat persembahan ni...^_^
laaaayaaaaann~




: yeaaayyyy!!!! cikgu dapat hadiah!
hahaha...jangan jeles ye..haha..lawak je an..



heppp pening!! ^_^ ..kesabaran tu penting kalau nak jadi cikgu ni...macam-macam kerenah kena face...sobarr! ada gak lah aku "ter" rotan coz degil sangat..dah termanjakan naik lemak plak mereka...( haaa...aku garang tau!haha)..best...kenangan..macam-macam..betollah...pengalaman itu mendewasakan..dan yang pasti aku dapat rasa macam mana yang cikgu-cikgu aku dulu didik aku..hebat seorang guru ni..mampu kawal dan mendidik..masa hari guru tuh..ada gak anak-anak murid yang bagi aku hadiah.."terharu sangat" sebab dorang tulis " CIKGU,SAYA SAYANG CIKGU..TERIMA KASIH CIKGU" yaa! ucapan keramat yang aku sendiri dah rasai...dan memang ternyata hadiah tu tak penting...tapi dengan ucapan tu memang bermakna.. :-)


ada pulak tulis macam ni : kepada :- (nama dia) , daripada: (cikgu dila).. hukhukhuk...tengok betol-betol...budak kelas mana ni...kelas tahun 3?? hahhh...akulah cikgu B.MELAYU diorang...walllaaawehh..hahahaha... (tak dapek den nak nolong do)..hmm...rindu pulak dengan mereka..kejap sangat masa tu berlalu..credit to Cikgu Amy sebab banyak bagi tunjuk ajar and masa first daftar tu kenal dengan kak amy dulu..(thanks a lot sis! ^_^ ) excited pulak kan...aku minat kot tu yang excited sangat ni...maybe orang lain tak heran sangat pon kan..haha...hmmm...baru isi borang G.S.T.T.. and submit...doakan aku dapat tau jadi guru sandaran plak...amin! ok.lahhh...ngantuk dah! nak tido...penat picnic kat PD tak hilang lagi..OOOpSSSsss!! hehe...nak tau?nantilaahh... ^_^

6 comments on "^_^ saya SUKA jadi CIKGU ♥ ♥ ♥ ♥ ♥"

ordinary89art on November 10, 2010 at 6:49 PM said...

jadi cikgu mmg best..
tambah pahala bak kata orang..kan?

nice blog!

AcanCapik on November 11, 2010 at 8:58 PM said...

weeewwwiiiitttt.... nak ngorat ckgu ano leh? =p

Amyza_nia on November 12, 2010 at 12:02 AM said...

gOOD lUCK DILA...
RINDU PLAK KAT DILA..HEHEHE..
BILA DTG SKSK?HEHHE

Hadilah on November 12, 2010 at 12:10 AM said...

hehe...akak doa2kan la dila dpt GSTT...kat SKSK dpt ke...gmpk gk...hahahaha..

Hadilah on November 12, 2010 at 12:11 AM said...

acan: cikgu dila beb...bukn cikgu ano...hahaha...(poyo)

ordinary89art: yup...betoi...tengkiu ea.. ^_^

Amyza_nia on November 17, 2010 at 12:41 AM said...

insyaAllah dapat tu..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal