Thursday, August 12, 2010

Semangat Oh Semangat!

Posted by Hadilah at 7:07 AM
Assalamualaikum...
da lama giler aku tak usik blog ni...da lame gak tak update...pagi-pagi ni plak la otak terpikir nak tulis...nak kata penting tak lah...tapi...macam teruja sikit..weeewwiittt! ;-p Semalam..semalam kan..aku gi kedai gunting rambut...salon la kononnya..sementara tunggu kereta siap tuka minyak hitam...so,amek kesempatan repair rambut jugak! hihi..oh, yaaa...aku bertudung ok! ;-) syok-syok nyonya tu wat pe yang sepatutnya dia buat,tiba-tiba dia tanya macam ni " amoi,you dah ada cinta?" "errr...errr...ntahla nya..." aku pon blurr blurr tak tau nak jawab apa..tak kan terhegeh-hegeh plak nak cakap.."ada nya! ada!" sedangkan aku sendiri tak pasti hidup aku ni..aiihhh...merepek hadilah!

sebelah malamnya cerita lain plak...aku teruja sangat someone membebel kat aku...aku tak tau la kenapa..motivasi kalah Dato' Dr. Fadhilah Kamsah dah aku dengar...aku ni degil sikit (sangat) ;-p .tak makan nasihat orang..huhu..tapi aku tak sangka dia cakap macam tu...kawan-kawan lain penah dah cakap macam tu...tapi dari jenis dia...belum penah cakap macam tu..rasa nak nanges masa tu...tapi..tak boleh!aku tak nak nanges-nanges lagi dah..Dia marah sangat aku down..BOOM! jatuh habes tau tak! aku UP! aku UP! bila down memang down terus!Kau cepat give up apa pasal NOR! pandang depan..aku taknak kau macam ni.coz kau #@$%@&^@%@$@**##$ .tapi kau merendah dan jatuhkan diri kau!"elehh..kau tipu tak payah la pujuk diri aku..aku susah nak percaya dah..trauma!phobia bai!" aku dah tak nak tolong kau macam mana...suma orang dah tolong...kawan-kawan kau ramai kan dah tolong..klau aku da FUCK orang tu..aku dah tak patah balik..aku tak nak jilat ludah tu! eeeyuuukkss!! "aku pon taknak lah"

Dah lewat sangat..nak bangun sahur lagi...nanti nak study..then tido..tiba-tiba dapat mesej:

"aku mengharapkan something daripada kau.kau kena kuat.ingat la apa yang aku cakap kat kau tadi.aku tahu kau boleh buat.terus pandang ke depan k.abaikan yang lepas.ano,ano...kau buat aku gila.."
huwaaaa....aku rasa kau yang buat aku gila...hati aku Allah jer tahu...aku tak percaya dah...serik dah....biarlaa...mungkin dah bahagian aku dapat macam ni..hati aku tetap takleh nak ubah..kuat sangat...susah nak buang..whatever hadilah...STOP it!! jangan rumitkan keadaan lagi...AKU SANGAT KUAT SEKARANG...dulu, "Biar orang buat kita,jangan kita buat orang" sekarang, "JANGAN BIARKAN ORANG BUAT KITA,DAN JANGAN KITA BUAT ORANG"..dah beranikan?Once you play with me...I will play you back!triple ++++ !! haha..semacam jer.. ;-D
ok...aku suka quotation ni...aku copy dari iluvislam.com:

"Wahai wanita solehah,jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana takkan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan, lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda atau pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya.Telah tercatat seungkap nama lelaki di Luh Mahfuz untukmu.Cuma peribadinya ditentukan oleh sejauh mana ketinggian peribadimu.Jika kau tetap di atas jalan yang diredhai, InsyaAllah si dia turut di atas jalan yang sama"
semoga NORHADILAH BT HADZIR menjadi wanita solehah..amin..Ya Rabbal aalaaminn..



0 comments on "Semangat Oh Semangat!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal