Sunday, February 27, 2011

Buatmu Ar-Rijal

Posted by Hadilah at 11:13 PM 2 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ


Jika ada jodoh antara kita
aku harapkan kau datang kepadaku
dalam keadaan imanmu
terpahat di dada
kerana, aku perlukan imanmu
sebagai nadi dan
sinar buatku dan zuriatku
menuju syurgaNya.
Dan andai kata,
bukan jua jodohku bersamamu,
semai dan bajailah benih imanmu itu
tulus ke hatimu 
agar kau tetap menjadi
akar tunjang sesebuah keluarga.


"woman was made from the rib of man
she was not ceated from head to top
him,
nor from his feet to be stepped upon,
she was made from his side to be close to
him,
from beneath his arm to be protected by
him,
near his heart to be love by him."






Wednesday, February 23, 2011

i'm so sick !

Posted by Hadilah at 11:04 PM 2 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

so sick! mate bengkak kene tumbok lol~ haha!

Penat sangat-sangat..Serabut.hahaha! rasa macam nak gila tak terkawal dah..cool..cool..cool..uhh! jom baca buku..jom baca buku..belajar!belajar!buku best!tolak semua benda tak bagus tepi.ok!study bagus!duit masyuk!lalalala~  aku tak mahu jadi hantu! bengkak mata! bengkak hati..haha..tak kesah..still happy.. forever~ love myself damn much! so strong.. Oooyehhh! contohi aku.


dah ok.. dok diam-diam.buat muka poyo.strong enuf! hahaha.
jangan jeloz! bluuuweekss! i dun care.

Thursday, February 10, 2011

Den toraiii ..

Posted by Hadilah at 11:47 PM 4 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ


hah! ni deh..puding roti den..hitam kan?kah kah kah..yelaa..letak MILO..Agak-agak sedap tak..tengok rupanya sedap ke tak?huuuu~ mestila sedap! hahaha! harini,memang teringin sangat nak makan puding roti. xtaula kenapa kan..(tebiat kot) erm..bukan mengidam pregnant ok! ^_^ heee..(aihh..kalau dah normal macam ni,in future tak tahulah..ooppss!) -> tengah hari tadi search resepi..pastu tang petang pergi kedai beli barang..simple je buatnya...tak susah pon rupanya.


Mak : "apo kono kau ni dik?rajin pulak harini"
Adik : "teringin mak"
Mak : "cemano rupo ea puding kau ni dik?boleh kogheh ko?"
Adik: "shhh~ diam..hehe"
Mak : "mak nak keluar makan ni kau taknak ikot?"
Adik : "tak nak..nak sudahkan puding ni"
Mak : "simpan dulu dalam peti ais.balik nanti sambunglah"
Adik: "tak nak.nak buat jugak.(tekad)"

home alone laa nampaknya.makan la lauk tengah hari tadi disebabkan puding roti ni..Orang makan sedap kat luar boleh pulak tak nak ikot kan..hehe! tak apalah...tak suka sangat makan kat luar sebab nanti mesti tak habis..lagipun banyak minyak la dorang masak!hahah!!(poyo). Tapi sangat berpuas hati bila apa yang dihajatkan tu dapat buat..tak da la kempunan nanti..kan kan? X_X .tak apa,ni memang first time buat sendiri tanpa tunjuk ajar sapa-sapa..cara yang betol-betol nya tak tau lagi..ada tak sapa-sapa nak tolong tunjukkan buat puding roti yang betol-betol gila babas punya sedap??hehe! :-p korang boleh try jugak resepi ni :

Bahan-bahan:

1 camca besar magerin
1/2 cawan gula(kalau suka manis lebihkan)
1 biji telur
1 cawan susu segar
1 camca besar serbuk milo
2 camca besar tepung jagung
6 keping roti dipotong enam
secubit garam


Cara-cara:
1. Gaulkan gula dan magerin sehinggga sebati.
2. Masukkan telur dan pukul sehingga sekata.
3. Masukkan susu, serbuk milo, tepung jagung dan garam. Gaul sehingga sebati.
4. Masukkan roti yang telah dipotong dan kacau.
5. Masukkan dalam loyang dan kukus selama 45min dengan menggunakan api yang sederhana.

SELAMAT MENCUBA LAH YE! nanti nak buat yang putih pulak! hehe 0_0
thanks sumber! klik sini



Budak Belasan Tahun 0_0

Posted by Hadilah at 1:44 AM 3 comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum...hye semuahttp://www.smileycodes.info..lama dah rasanya tak update blog..wah?lama ke? tak tau la nak cerita apa.http://www.smileycodes.info.tak pandai la nak bergosip,nak bagi ceramah or nak menunjuk-nunjuk macam orang lain..haha! (poyo sebentar). padahal tak ada cerita la.http://www.smileycodes.info.jangan amek hati beb! ^_^ .Actually busy.. i kan "very busy person"
http://www.smileycodes.infohahakss! yela,busy disebabkan banjir and busy tidurhttp://www.smileycodes.info.sangat penting untuk kesihatan saya.. :-p Sekarang dah ada cerita.http://www.smileycodes.info Boleh sambung baca ye.:http://www.smileycodes.info



WHO I WANT TO MEET :

sy mau ketemu PEPATUNG BERNYANYI.(pelik kan bunyi nye?)maybe kamu prlu follow blog sy..[http://pepatung89.blogspot.com]...kite boleh kgsi hbes kat sne..sy juga mau bertemu dgn BUDAK LELAKI (darjah 3) yg tolong agkat sy waktu sy jtuh dri roda kabel elektrik...(kamu tau x roda tu). N memiliki KALUNG LOVE TALI HITAM.'human changes a lot hadilah!!' jgn bermimpi jumpe die lg..LAGI-GILA bile nk sgt jumpe dgn mbr2 kat sbpij..”hoi SARAH,AISHAH,AYENG,dak UAZ..n korg sume xnk jmpe DEN ke?”(den support sume g bercuti bekoja kot?haha) ...hey! Da kuar bahase sy...hmmm..xde sape nak jmpe sy...sy yg SELALU TUNGGU..but!now..sy g kejar dulu...jumpe mrke slgi hayat ade..yea! MAK AYAH...sy mau ketemu mrk selalu..coz mak ayh PENENANG JIWA,krne sy ad mslh sakit JIWA yg kronik! AhaaKSs!.. =p ( selisih malaikat 44,88 pn blh)..so.xprlu jumpe sy...nnti anda MUNGKIN MENYESAL..biarkan sy bertemu ORANG YANG DIKEHENDAKI..etc.


Apakah yang sedang bermain di fikiran kau ataupun aku..aku sendiri tak tauhttp://www.smileycodes.info motif aku post cerita macam ni..mungkin secara pendek. (ayat keling) pendek kata,http://www.smileycodes.info "SEKARANG AKU DAH MATANG" aku rasa lah..haha! sebab baca ayat atas aku rasa budak. no! no! no! jangan muntah sinihttp://www.smileycodes.info.benda alah kat atas tu yang aku tulis kat myspace.http://www.smileycodes.info.da lama tak buka myspace sebab layan facebook la..sampai kan anak buah aku kata: "alahai,ayoi malas la nak main facebookhttp://www.smileycodes.info.Facebook tu tempat orang-orang tua." hahaha! damn! Biasalah tu kan..apa http://www.smileycodes.infoyang penting nak bagitau..Lastly,orang-orang yang aku tulis nak jumpa tu aku jumpa akhirnya..termasuklah budak lelaki tu.hehe!http://www.smileycodes.infoooppss! memang tak sangkahttp://www.smileycodes.info la kan..tapi pepatung bernyanyi tu tak ada la..:-p Jumpa last year..and sampai sekarang contact tapi tak jumpa lagi lahttp://www.smileycodes.info..tak ada pon ber"date". ehem!hmm..dah la nak tidohttp://www.smileycodes.info..kosong gila..buang masa je sape baca entry ni..hahaha!http://www.smileycodes.info


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♡"keep.your.secret."♡ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal